Tips voor de behandeling

Scrubben

Het is van belang dat de dag vóór de sessie de huid grondig gescrubd wordt, om dode huidcellen te verwijderen. En voor de behandeling niet te douchen met oliehoudende producten. Ook wordt geadviseerd gedurende 8 uur vóór de spray behandeling de huid niet te scheren of te harsen (anders is je huid te gevoelig).

Make-up, parfum en deodorant

Verwijder alle make- up voordat de spray wordt aangebracht op de huid. Mascara hoef je niet van je wimpers af te halen. Het gebruik van bodylotion en crème op de dag van de sessie wordt afgeraden. Ook geen aftershave, parfum en deodorant gebruiken op de dag van de spraysessie.

Kleding

We raden je aan om comfortabele, ruim vallende kleding te dragen op de dag van de behandeling en donkere kleding tijdens de sessie. Dit omdat de spray korte tijd na de behandeling wat kan afgeven  (het is wel goed uitwasbaar). Ook is het handig om geen sokken te dragen na de behandeling en slippers mee te nemen. De spray heeft tijd nodig om in te trekken. Het is van groot belang dat u tijdens en 8 uur na de behandeling geen sieraden draagt. Je mag tijdens de behandeling een bikini aan maar je mag ook naakt of topless zijn, aan jou de keus. Wil je geen bandjes zien, maar vind je het toch moeilijk om halfnaakt te staan? Houdt dan gewoon je bikinitop of bh aan en doe de bandjes omlaag.

Beschermen

Tijdens de spray tanning behandeling krijg je een haarkapje ter bescherming van je haar. Zodat je haar niet vettig wordt van de spray.  Na de behandeling moet je de spray 5 minuten laten drogen. Je ziet meteen het verschil. Het echte resultaat zul je pas na 24 uur zien !!

Tips na de behandeling

Het nemen van een bad of douche meteen na de spray behandeling wordt afgeraden. Minimaal 8 uur na de behandeling mag je weer douchen. Gebruik tijdens het douchen een milde / neutrale zeep (geen oliehoudende producten), dan blijft de kleur langer zitten. Wrijvend afdrogen van de huid heeft een schurend of scrubbend effect, waardoor de bruine kleur ongewenst snel kan verdwijnen. Dep je huid dus droog!

We raden het ook af om na het sprayen overmatig te transpireren. Denk aan sporten e.d. De teint heeft echt minimaal 8 uur nodig om goed in te trekken.

Langer bruin

Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks (het liefst 2 keer per dag) een vochtinbrengende crème op de gesprayde bruine huid aan te brengen. Geen Nivea of Dove body lotion (hier zitten siliconen in waardoor de kleur sneller afbreekt) maar een neutrale body lotion. 

Bijvoorbeeld Dermolin Bodymilk, deze trekt snel in en laat je huid heerlijk zacht aanvoelen. De bodymilk bevat de ingrediënten Symcalmin en Pentavitin voor een kalmerend en hydraterend effect. Dermolin Bodymilk bevat geen parfum, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Verwen jezelf en maak je huid soepel met deze pure bodymilk. Deze bodymilk is verkrijgbaar bij Etos en DA drogist.

Dermolin Bodymilk